Oleg Serebrian: Criza medicamentelor din Transnistria a fost creată artificial

Subiectul privind criza medicamentelor în stânga Nistrului a fost creat artificial, a declarat vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian la Rlive TV, scrie Radio Moldova

Potrivit oficialului, până a începe războiul în Ucraina, anumite preparate în regiunea Transnistreană se importau din Rusia sau Belarus.

„Admit că anumite produse farmaceutice cu care cei din stânga Nistrului erau obișnuiți nu mai există, pentru că se importau, de regulă, numai de pe piața rusă, belorusă sau alte părți. Noi lucrăm, în special, cu companiile din Vest mergând după nomenclatorul pe care-l avem noi în Republica Moldova, ceea ce nu este în nomenclator ei solicită și, Agenția Medicamentului examinează. Dacă anumite produse sunt considerate foarte importante, nu contează regiunea, important este componența chimică, să nu intre în contradicție cu nomenclatoarele OMS, Europene și ele sunt acceptate”, a menționat Oleg Serebrian.

Oleg Serebrian a mai precizat că operatorii din stânga Nistrului au primit 3000 de licențe pe tipuri de produse farmaceutice, pe care au dreptul să le comercializeze. Oficialul a spus că dacă anumite medicamente sunt importante, autoritățile constituționale permit importul lor.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share