Actual

Oleg Țulea: „Republica Moldova și Regatul Belgiei vor intensifica dialogul politic bilateral, comercial economic și sectorial”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Colaborarea bilaterală prin prisma intensificării dialogului politic, consolidarea contactelor la nivel economic, investițional și sectorial, precum și aspectele agendei de integrare europeană a Republicii Moldova au fost discutate în cadrul întrevederii ministrului Oleg Țulea cu omologul său belgian Philippe Goffin.

În cadrul întrevederii, demnitarii au apreciat cooperarea strânsă, bazată pe 33 de acorduri bilaterale și implementarea consecutivă a unui șir de proiecte concrete, care susțin eforturile de modernizare a Republicii Moldova și contribuie la procesul de integrare europeană a țării noastre. În vederea trasării obiectivelor pe termen scurt și mediu, miniștrii de externe au agreat desfășurarea în timpul apropiat a unei noi runde de consultări politice interministeriale.

Oleg Țulea a exprimat dorința de a intensifica și diversifica relațiile moldo-belgiene atât în plan bilateral, cât și în cadru multilateral. Un pas practic în acest sens fiind folosirea potențialului diplomației economice: prin stimularea creșterii schimburilor comerciale și a investițiilor reciproce. Partea moldovenească a lansat invitația de a organiza vizita la Chișinău a unei misiuni a oamenilor de afaceri belgieni.

În dialogul cu ministrul Philippe Goffin pe dosarul integrării europene, Oleg Țulea a evidențiat implementarea continuă a prevederilor Acordului de Asociere și valorificarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. În plan bilateral, autoritățile de la Chișinău mizează pe schimbul de experiență în domenii precum: administrația publică, afaceri interne și justiție.

Citește și: CNA şi ANRE au dat startul unei campanii de informare a consumatorilor

loading...

Comments are closed.