Olesea Stamate afirmă că evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor este tergiversată

Evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor este tergiversată, inclusiv din cauza oamenilor din sistem care se opun reformei, a declarat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, la Jurnal TV, scrie Radiomoldova.md

Potrivit acesteia, evaluarea judecătorilor și procurorilor va fi finalizată până în anul 2025.

„Eu cred că se va reuși ținând cont de faptul că ambele comisii, una care a fost creată și următoarea care urmează a fi creată în baza legii vettingului, deja vor prelua din experiența Comisiei pre-vetting. Câțiva membri ai secretariatului Comisiei pre-vetting vor face parte și din secretariatul comisiei 2 și din secretariatul comisiei 3, care face evaluarea procurorilor. Experiența acestei comisii va fi transferată către acele două comisii, astfel încât procesul să fie setat mult mai rapid. De exemplu, comisia vetting 2, deși a fost recent formată, ea deja și-a aprobat toate regulamentele interne și săptămâna viitoare expediază primele chestionare către candidați”, a declarat Olesea Stamate.

Amintim că, la 25 iulie, Comisia de pre-vetting a anunțat finalizarea procesului de evaluare extraordinară a celor 18 candidați înscriși în concursul pentru ocuparea funcției de membru al Consiliului Superior al Procurorilor. În urma verificărilor integrității financiare și etice a candidaților, Comisia pre-vetting a emis opt decizii de promovare și zece decizii de nepromovare a evaluării integrității.

Total
0
Shares
Total
0
Share