Politic

Olesea Stamate, criticată de sociologul român Doru Petruți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sociologul român, Doru Petruți o critică dur pe candidata în alegerile din circumscripția nr.38, din partea PAS, Olesea Stamate, cu referire la declarația ei referitor la exit-poll-ul din Hâncești.

Mai exact, Olesea Stamate, a îndemnat alegătorii din circumscripție să nu participe la sondajul de tip exit-poll care se va desfășura în ziua scrutinului din 15 martie.

Stamate consideră acest exit-poll drept inutil, în condițiile în care rezultatele scrutinului vor fi contabilizate destul de rapid.

Ceea ce a fost apostrofat dur de Doru Petruți: „Doamna candidat Olesea Stamate putea cere cel mult respectarea legii, dar pentru asta trebuia să cunoască mai întâi legea.

– conform legii, rezultatele nu „pot apărea” și nici nu pot fi publicate până la ora 21:00 în ziua de vot pentru că cine face asta riscă să suporte rigorile legii (care nu-s deloc puține)
– a emite un astfel de îndemn contravine flagrant așa-ziselor valori pro-europene promovate de acest candidat/partid
– competența dnei Stamate/dlui Litvinenco în materie de sociologie este zero; în consecință, nu e nicidecum treaba lor să decidă relevanța vreunui studiu sociologic. Dar, desigur, pot avea o părere despre, fie ea și deplasată.”

„P.S. Cum ar fi dacă operatorii de interviu, înainte ca oamenii să intre în secția de vot, ar îndemna oamenii să nu meargă la vot dacă votează cu dna Stamate pentru că ea îi manipulează?”, conchide Petruți.

Citește și: Dorin Drăguțanu este anchetat de Procuratura Anticorupție

loading...

Comments are closed.