Ombudsmanul Copilului anunță că s-a autosesizat în cazul băiatului din Malcoci care a fost bătut și electrocutat de un coleg la școală

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a anunțat astăzi că s-a sesizat din oficiu, „în limita atribuțiilor de care dispune”, pe trei cazuri în care au fost implicați minori.

Este vorba despre un copil de 15 ani din raionul Ialoveni, care ar fi fost bătut și electrocutat de către un alt elev, în curtea școlii.

Alte două cazuri se referă la două adolescente: una de 16 ani, care este orfană, însărcinată și locuiește la persoane străine; și alta de 15 ani, care a dat naștere prematură unui copil și se află în situație de risc.

„În ambele cazuri, există suspiciunea că a fost comisă infracțiunea prevăzută la art. 174 din Codul Penal al Republicii Moldova, actul sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani”, menționează Avocatul Poporului.

Precizăm că pe 5 septembrie curent, în jurul orei 13:00, Poliția din Ialoveni a fost sesizată de către o femeie din localitatea Malcoci precum că fiul său minor a fost agresat fizic.

„Oamenii legii au stabilit că în după amiaza zilei de 4 septembrie curent, din motive nestabilite la moment, între doi elevi de 14 și, respectiv, 15 ani ar fi izbucnit un conflict pe teritoriul gimnaziului din localitate. Preliminar, minorul de 14 ani i-ar fi aplicat o lovitură în regiunea feței, dar și l-ar fi atacat și cu un electroșoc pe minorul de 15 ani. Copilul de 15 ani a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Cazul este înregistrat și este documentat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat pentru Jurnal.md ofițerul de presă al IP Ialoveni, Mariana Didenco.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share