Alte știri

OMS: Africa are nevoie urgent de 20 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 pentru rapel

Pinterest LinkedIn Tumblr

Africa are nevoie urgent de 20 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca pentru a se asigura că toate persoanele care au primit o primă doză pot face rapelul în intervalul recomandat de opt până la 12 săptămâni, a declarat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează dpa, citată de Agerpres.

De asemenea, sunt necesare alte 200 de milioane de doze din oricare vaccin anti-COVID-19 pentru imunizarea a 10% din populaţia continentului până în septembrie, a adăugat OMS.

Datele OMS arată că 28 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la diferiţi producători au ajuns în Africa, ceea ce corespunde cu mai puţin de două doze la 100 de persoane.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat de asemenea că 1,5 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate la nivel global.

„Africa are nevoie de vaccinuri acum. Orice pauză în campaniile noastre de vaccinare va conduce la pierderi de vieţi şi la pierderea speranţei”, a declarat Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa.

Este prea devreme pentru a spune dacă Africa se află în pragul unui al treilea val de coronavirus, a adăugat ea.

„Cu toate acestea, ştim că numărul cazurilor este în creştere şi că timpul trece aşa că apelăm urgent la ţările care şi-au vaccinat grupurile cu risc ridicat să accelereze distribuirea de doze pentru a proteja pe deplin persoanele cele mai vulnerabile”, a afirmat Matshidiso Moeti.

Franţa este prima ţară care a oferit doze disponibile din stocurile sale şi a donat peste 31.000 de vaccinuri Mauritaniei, potrivit OMS. De asemenea, Parisul s-a angajat să împartă jumătate de milion de doze cu şase state africane în următoarele săptămâni.

Uniunea Europeană şi statele sale membre au fost de acord să ofere peste 100 de milioane de doze de vaccinuri către ţările cu venituri mici până la sfârşitul anului 2021, iar Statele Unite au fost, de asemenea, de acord să pună la dispoziţie 80 de milioane de doze ţărilor cu venituri mici, potrivit OMS.

loading...

Comments are closed.