Politic

ONG-urile de media condamnă amenințările Mariei Ciobanu la adresa jurnaliștilor!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe ONG-uri de media din Republica Moldova au reacționat negativ față de afirmațiile deputatei din Partidul Liberal Democrat din Moldova, Maria Ciobanu la adresa jurnalistului român, Victor Nichituș. Ciobanu l-a amenințat cu moartea pe Nichituș spunând că ar dori să îl trăsnească în moalele capului.

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă orice manifestare de discurs de ură la adresa jurnaliștilor, indiferent din partea cui vine și de contextul în care sunt făcute afirmațiile. În cazul de față, organizațiile semnatare condamnă afirmațiile deputatei PLDM Maria Ciobanu, care a reacționat într-o postare pe Facebook, într-un stil lipsit de toleranță, la opiniile transmise de jurnalistul Victor Nichituș: „Simt cum mi-aș dori să-l trăsnesc în moalele capului”.

Aceștia atrag atenția că discursul de ură nu are nimic în comun cu libertatea de exprimare, inclusiv pe rețelele de socializare. Totodată se îndeamnă toți cetățenii în primul rând demnitarii și funcționarii publici, să manifeste un comportament decent și corect în relațiile cu presa.

Printre organizațiile semnatare se numără: Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Centrul Acces-Info și Rise Moldova.

loading...

Comments are closed.