OPINIE: Atacurile lui Andrei Năstase la adresa PSRM au intenția de a provoca căderea Guvernului Maia Sandu

Maia Sandu, Guvernul Sandu, Cade Guvernul Sandu, maia Sandu Demisia, Andrei nastase, blocul ACUM, PSRM, Atacuri asupra socialistilor, Victor Nichituș

Într-un articol publicat pe blogul său, jurnalistul Victor Nichituș, scrie că Andrei Năstase ar fi inițiat intenționat atacuri la adresa Partidului Socialist din Republica Moldova, pentru a provoca căderea Guvernului Sandu, pentru a-i scădea ratingul acesteia.

„Surse din cadrul fracțiunii parlamentare ACUM afirmă, sub acoperirea anonimatului, că Andrei Năstase refuză orice sugestie venită din partea premierului Maia Sandu. Maia Sandu este conștientă că atacurile la adresa PSRM ale candidatului la Primăria Chișinău, Andrei Năstase, pot provoca căderea Guvernului condus de ea” scrie, într-un articol, jurnalistul Victor Nichituș.

Jurnalistul spune că Andrei Năstase ar fi inițiat intenționat atacurile asupra PSRM, nu doar pentru a câștiga capital politic în fața contracandidatului său din Turul 2, Ion Ceban, dar și pentru a stimula căderea Guvernului Sandu, ceea ce ar lovi în ratingul lideruluii Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Care ar fi motivul pentru care liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr supune riscului funcția de prim-ministru deținută de coechipierul lui politic, co-președinte al Blocului politic ACUM, Maia Sandu? Andrei Năstase este deranjat de ratingul mare al premierului Maia Sandu. E posibil ca discursul critic la adresa socialiștilor să-i aducă punctele electorale necesare instalării în funcția de primar al Chișinăului. În acest caz, cu Maia Sandu demisă din fruntea Cabinetului de Miniștrii și el în funcție la Primărie, liderul Partidului Demnitate și Adevăr are deschisă calea spre prezidențialele de anul viitor. Scopul, scuză mijloacele: responsabilitatea pentru o eventuală cădere a Guvernului îi aparține lui Andrei Năstase” – consideră jurnalistul.

Nichituș a amintit, totodată, de moțiunea de cenzură depusă de democrați și afirmă că „este cât se poate de clar că, în funcție de comportamentul lui Năstase, socialiștii moldoveni vor vota, sau nu, moțiunea de cenzură depusă de Partidul Democrat din Moldova”, acesta fiind și motivul pentru care nu ar fi fost stabilită data viitoarei ședințe a Parlamentului.

Scopul, scuză mijloacele: responsabilitatea pentru o eventuală cădere a Guvernului îi aparține lui Andrei Năstase.” conchide Nichituș

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share