Politică

Opinie: Cine ar putea fi noul lider PDM, după demisia lui Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ex-premierul Pavel Filip și lider al fracțiunii Partidului Democrat (PD) în Parlamentul R. Moldova ar fi cel mai indicat pentru funcția de președinte al formațiunii, după ce Vlad Plahotniuc a anunțat astăzi că se retrage de la șefia partidului. „Cred că persoana cea mai adecvată pentru preluarea conducerii partidului e Pavel Filip. El e cel mai popular, a ocupat funcția de prim-ministru, s-a manifestat ca un administrator bun, profesionist, a avut curajul să efectueze, în condiții preelectorale, niște reforme importante”, consideră jurnalistul Nicolae Negru.

Acesta a mai adăugat că, după retragerea lui Plahotniuc, este posibilă o eventuală alianță între „ACUM” și PD. „Dar acest lucru va fi posibil doar după ce justiția va spune că Plahotniuc nu a comis crime”, a conchis Negru. 

Precizăm că Pavel Filip (53 de ani) a deținut funcția de premier din ianuarie 2016 până în iunie 2019. Pe parcursul celor trei ani, Guvernul Filip a fost susținut politic de PDM în Parlament și a reușit mai multe reforme, printre care: implimentarea Programului Drumuri bune pentru Moldova (1600 km), programul Prima Casă (peste 2000 beneficiari), majorarea pensiilor și salarilor la bugetari, campania Un doctor pentru fiecare, aducerea a sute de ambulanțe noi în spitatele de stat, deblocarea cooperării țării noastre cu FMI, solicitarea de la tribuna ONU a retragerii armateri ruse din Transnistria, și multe altele. 

Amintim că ieri Vlad Plahotniuc, a anunțat astăzi că se retrage din funcția de lider al formațiunii. „Cine vrea să se răfuiască politic să o facă cu mine, îmi asum eu integral rolul de țintă a abuzurilor de orice fel, dar să nu se războiască cu colegii din partid, cu colegii din fracțiunea parlamentară a partidului, care desigur, chiar dacă nu sunt la guvernare, au un rol foarte important în menținerea stabilității, independenței și a vectorului euroatlantic de dezvoltare a țării. Știu, azi, unii sunt euforici, alții sunt plini de resentimente și dorința de răzbunare, acestea toate vor trece, dar problemele din țară rămân și trebuie rezolvate. O fracțiune a PD cu deputați șantajați și presați poate să devină o fracțiune vulnerabilă, lucru care ar putea fi chiar în defavoarea celor care astăzi comit aceste abuzuri și presiuni politice”, a spus Plahotniuc.

loading...

Comments are closed.