Alte știri

Opinie: dacă s-ar trece acum cu vederea încălcările făcute de Năstase, s-ar crea un precedent periculos!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin decizia instanțelor de judecată referitor la invalidarea alegerilor s-au adus mai multe argumente de încălcare a legii, precum agitația electorală în ziua alegerilor, folosirea cetățenilor străini etc.

Apoi, întâmplător desigur, Ziarul de Gardă face un filmuleț „explicativ”. Nu este însă relevantă comparația Alinei Radu, precum că în alte alegeri toți candidații îndemnau lumea să iasă la vot. Situația actuală este total diferită.

Prin decizie irevocabilă a CSJ s-a demonstrat nu doar că Năstase a îndemnat masiv prin rețelele de socializare (cel puțin 5 live-uri) vizualizate de sute de mii de peroane, să iasă la vot.

Prin decizie irevocabilă s-a constatat că A. Năstatse a îndemnat oamenii să voteze contra candidatului lui Dodon și Plahotniuc, adică pentru el, Andrei Năstase. Agitația masivă pentru sine însuși a fost demonstrată! Nu înțeleg de ce acest lucru este trecut cu vederea atât de ușor. Mai ales că dacă s-ar trece acum cu vederea încălcările făcute de Năstase, s-ar crea un precedent periculos, ce ar putea fi folosit la toamnă de politicienii pro-ruși! Anterior așa precedente nu au existat.

Astfel, comparația cu alte alegeri este greșită și nejustificată. Sau chiar o încercare de manipulare din partea celor de la Ziarul de Gardă. Sunt situații total diferite ca impact pentru rezultatele alegerilor.

autor: Teodor Bucătari 

loading...

Comments are closed.