Editoriale

Opinie din diasporă: Intrarea în politică a lui Renato Usatîi a însemnat o infracțiune morală și o mobilizare a prostiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Intrarea în politică a lui Renato Usatîi a însemnat o infracțiune morală și o mobilizare a prostiei. Concerte politice grandioase, discursuri lipsite de logică și ultra-agresive în stilul bandiților din anii 90, comportament mega-populist și de factură totalitară. Într-o frază… Când Renato Usatii a decis să se implice în politică, dumnealui i s-au ridicat spermatozoizii la cap. Această părere este împărtășită de Teodor Bucătari, cetățean moldovean stabilit în Marea Britanie.

Reprezentantul diasporei moldovenești din Londra mai spune că decizia lui Usatîi de a renunța la funcția de primar al orașului Bălți este una logică, dar întârziată. În timpul campaniei electorale pentru alegerilor locale din 2015, domnul Usatîi le vorbise oamenilor că este „inadecvat să administrezi un stat de la distanță, dar ce să mai vorbim de un oraș cu aproape 120 mii de locuitori.” Au trecut aproape trei ani de atunci, dintre care doi ani Usatîi administrează cu afacerile primăriei Bălți prin intermediul skype-ului, uneori chiar direct din saună, unde este delectat cu plăceri sexo-fizice-turbate din partea damelor de companie, iar orașul propriu-zis a ajuns să reprezinte cea mai mare gunoiște din R.Moldova.

Și din toată activitatea politică a lui Renato Usatîi vom ține minte cuvântările dumnealui despre transformarea ambasadei SUA într-un cuib de karaoke, construirea unui zid chinezesc pe malul Prutului cu scopul de a rupe orice relație politică cu România, nenumăratele intervenții live pe rețelele de socializare, problemele pe care le are cu jocurile de noroc și cum într-o noapte poate să lase în cazinouri sume colosale de sute mii dolari, fără să aibă sclipirea logică de a cheltuii sutele de mii de dolari pentru renovarea spitalelor din oraș, etc.

Pentru ca să enumeri toate înclinațiile psihopate pe care le-a avut Usatîi îți trebuie o zi întreagă și poți să scrii o carte întreagă. Renato Usatîi reprezintă o tumoare a nebuniei politice, un abuz grav al populismului și o turmentare de creier. O pată neagră în istoria politică a R.Moldova.

Pentru locuitorii orașului Bălți se apropie zile în care trebuie să demonstreze că dispun de o judecată mintală realistă și adecvată. Fie că vor depunde stăruință intelectuală și vor alege un primar departe de intrigile politice din Chișinău, care să aibă un spirit calitativ de manager în administrarea afacerilor publice și o să-și concentreze atenția doar pentru a rezolva problemele citadelei; or vor continua să creadă în doctrina demagogică a Partidului Nostru și vor alege o persoană controlată de Renato Usatîi.

autor: Teodor Bucatari, facebook 

loading...

Comments are closed.