Editoriale

Opinie: După aderarea PAS și PPDA la Partidul Popular European, nu uitați ca Vlad Filat și Iurie Roșca la fel au fost membri PPE

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS și PPDA au devenit membri ai familiei PPE. Panglica a fost tăiată, mesajele și ovațiile cu felicitările de rigoare curg gârlă, clasa politica din R.Moldova este cuprinsă de un deja-vu.

Sper că nu v-ați îmbătat cu apă rece să credeți că, dacă PAS și PPDA s-au unit cu cei din PPE, atunci, de azi înainte, nu o să vă mai spălați în ligheanuri o dată în săptămână, iar câinii din Moldova vor începe a mânca din străchini smălțuite.

Vreau doar să vă resetați puțin memoria, dacă este nevoie chiar să o încordați, dar amintiți-vă cum s-au încheiat parteneriale pe care PPE le-a închegat în trecut cu partidele conduse de Iurie Roșca și Vlad Filat, PPCD și PLDM.

Iurie Roșca a fost pentru foarte mult timp o speranță vie pentru promovarea valorilor politice occidentale în R.Moldova, iar într-un final a reușit să-și reîntoarcă poziția politică la 180 de grade, punând „batista pe țambalul cursului european” (vorba lui Andrei Năstase), transformându-se într-un neo-ortodox novorus și promovând pe teritoriul R.Moldova ideile ultra-periculoase ale imperialismului lui Putin.

Vlad Filat a reprezentat o șansă pentru R.Moldova, iar partidul pe care l-a format, în 2007, a reușit, într-un timp record, să devină unul din cele mai influente din țată, reușind să captureze electoratul moldovenesc cu lozinci despre o Europă mai aproape de oameni și o prăbușire a comunismului moldovenesc, doar că realitatea tristă a demonstrat contrariul.

Vlad Filat a reușit peste noapte să șteargă podelele cu ideiile de modernizare europeană a R.Moldova, iar comuniștii lui Voronin s-au nimerit a fi niște sfinți ai birocrației moldovenești pe lângă contrabandiștii și șoferii de rutieră pe care Filat i-a promovat la șefia principalelor instituții de stat.

Realizările comune ale lui Andrei Năstase și Maiei Sandu nu valorează nici un sfanț pentru revitalizarea clasei politice din la Chișinău.

Andrei Năstase nu o să-și crească ratingul politic mizerabil de 2%, continuînd să pună electoratului macaroane pe urechi despre oligarhia moldovenească și evitând să vorbească despre interconexiunile și relațiile de rudenie pe care le are cu Victor Țopa, unul din primii oligarhi ai indepenedenții moldovenești. Într-o vorbă… o să rămână în continuare măgarul de curse al lui Victor Țopa.
Nici lidera PAS, Maia Sandu nu o să insufle un vântișor de aer proaspăt pentru clasa politică de la Chișinău și o să rămână în continuare cu peceta de funcționară publică crescută de birocrația lui Igor Dodon, în anii de glorie ai guvernării comuniste, care mai apoi a însușit arta manipulării politice sub patronajul lui Vlad Filat și, recent, fiind o consecință politică a mucegaiul care a împânzit sediul PLDM.

Moldovenii sunt deprinși să trăiască în continuie permanență cu deja-vu-uri, iar PPE ne servește cu o nouă doză de șanse politice putrede și învăluite cu multe taine și necunoscute.

Autor: Teodor Bucătari

loading...

Comments are closed.