Alte știri

OPINIE // Imaginea lui Năstase, știrbită din cauza tandemului cu Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Participarea lui Andrei Năstase la alegerile prezidențiale comportă riscuri mari, dar în același timp este constrâns de împrejurări nedrepte. Astfel califică analiștii politici decizia liderului PPDA de a candida la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Mai mult, aceștia sunt de părere că imaginea lui Năstase i-a fost știrbită din cauza tandemului cu Maia Sandu, transmite Telegraph.md, cu referire la Politics.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Decizia lui Andrei Năstase de a participa la alegerile prezidențiale din noiembrie a fost una extremă, fiind constrâns de Maia Sandu să intre în această campanie pentru a-și salva partidul care risca să se scufunde în irelevanță, spune Corneliu Ciurea, analist politic.

„Maia Sandu a tratat relația cu Platforma DA ca un pact de vasalitate și n-a înțeles niciodată ce înseamnă cultivarea unei relații corecte. Din acest punct de vedere, Sandu acționează în politică ca un bărbat – nimicește nu doar adversarii ci și partenerii care sunt priviți doar ca băieți de alergătură. Drept dovadă servesc conflictele acestui lider cu toți cei cu care a colaborat în politică de la Filat încoace. În aceste condiții, intrarea în cursă a lui Năstase comportă riscuri mari, dar în același timp anunță ieșirea din starea de vasalitate și construirea unei strategii proprii” a spus pentru Politics.MD comentatorul politic.

Valentina Tîrbu, comentator politic, spune că dezamăgirea generată de rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016, la care a participat lidera PAS, l-a impulsionat pe Andrei Năstase să-și depună candidatura. Ea mai sugerează că imaginea liderului PPDA a fost compromisă din cauza că a făcut echipă cu Maia Sandu.

„Imaginea lui Andrei Năstase este mai puțin deplorabilă decât a celorlalți politicieni, întrucît numele său nu figurează prin diferite „mahinații și ilegalități”. Aceasta i-a fost știrbită, parțial, din cauza eșecurilor pe care le-a avut de suportat după crearea unei alianțe cu PAS ,care s-a deteriorat și s-a soldat cu dezamăgirea si nemulțumirea din partea susținătorilor săi”, spune Valentina Tîrbu.

La alegerile prezidențiale din 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursă în favoarea liderei PAS. Maia Sandu a pierdut atunci, în turul doi, în fața actualului șef de stat, Igor Dodon. Năstase a declarat ulterior că retragerea sa a fost determinată de dorința de a uni forțele de dreapta și așteaptă o atitudine similară din partea altora, la scrutinul prezidențial ce urmează să se desfășoare pe 1 noiembrie 2020.

Fracțiunea PSRM din CMC donează bani pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale

loading...

Comments are closed.