Politic

Opinie În Profunzime: Plahotniuc nu va executa ordinele date de Moscova, așa cum ar face PSRM împreună cu blocul ACUM!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În opinia jurnalistului Vasile Botnaru, Moscova ar dori o coaliție majoritară dintre PSRM și blocul politic ACUM, pentru a exlude Partidul Democrat din orice ecuație a viitoarei guvernări din Republica Moldova. Planurile Kremlinului sunt determinate de nedorința liderului PDM, Vlad Plahotniuc de a executa ordinele economice ale Rusiei, transmite Moldova24. 

„Plahotniuc nu va executa ordinele economice ale Moscovei așa cum le-ar face socialiștii cu o majoritate parlamentară promisă de Dodon la Kremlin”, a declarat Vasile Botnaru, în cadrul emisiunii În Profunzime, de la Pro TV Chișinău.
 
Botnaru a mai spus că și socialiștii moldoveni doresc o alianță cu blocul politic ACUM, pentru a stopa proiectele economice derulate cu concursul României. „Pentru că Plahotniuc este mai toxic pentru afacerile rusești. Pentru că Plahotniuc poate să facă conducta cu românii, poate să facă interconexiunea și el strică cărțile, iar ACUM, cu posibilități minime, este ținut în căpăstru de Dodon”, a precizat jurnalistul.
 
Iar jurnalistul Vitalie Călugăreanu a declarat, în cadrul aceleiași emisiuni, că o coaliție între PSRM și ACUM ar ucide orice spirit pro-european din R. Moldova. „Rusiei i-ar fi mai convenabilă o coaliție între PSRM și ACUM, pentru că în acest fel ucide orice spirit pro-european din R. Moldova. Este în interesul Rusiei de a lichida rezistența care a mai rămas”, a spus Călugăreanu.
 

La rândul său, analistul politic Ion Tăbârță consideră că o coaliție dintre PSRM și ACUM ar netezi calea spre guvernare a socialiștilor. „Prin coaliția dintre PSRM și ACUM este înlăturat PD și dl Plahotniuc. Coaliția dintre PSRM și ACUM ar netezi calea spre guvernare a socialiștilor”, a precizat Tăbârță.

Precizăm că datele ultimului sondaj de opinie prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova arată că cei mai mulți cetățeni pledează pentru o coaliție PDM cu PSRM. Totodată, experții politici de la Chișinău susțin că acest scenariu este puțin probabil că va fi aplicat în practică. sondaj asociata sociologilor si demografilor din moldova

loading...

Comments are closed.