Editoriale

Opinie: Pompierii au demonstrat că sunt adevărații eroi pe care nu îi prețuim. În schimb facem salvatori persoane care nu merită

Pinterest LinkedIn Tumblr

Azi pompierii ne-au demonstrat încă o dată că ei au dreptul, ba chiar sunt privelegiați, să mărșăluiască prin PMAN și să fie ovaționați, iar noi suntem obligați să ne plecăm frunțile până la pământ în fața lor și să le mulțumim pentru slujbă, dar nu să-i huiduim așa cum s-a întâmplat pe 27 august 2016. Năstase cred că-și mai aduce aminte cum împreună cu Usatîi și echipa urlau și-i insultau după gard pe pompierii care mergeau în marș cu fruntea sus.

Azi pompierii ne-au demonstrat că noi suntem cei care avem nevoie de ei, dar nu ei de noi. Avem nevoie de ei mai mult decât de candidați la funcția de primar sau președinte. Ei, cei care în fiecare zi pleacă de acasă, de lângă copii și soții, conștienți că s-ar putea să nu se mai întoarcă la ai lor riscându-și propria viață pentru viața unor străini, sunt Adevărații eroii și salvatori ai zilelor noastre. Ei sunt cei care ar trebui să fie cinstiți și ridicați la rangul de feciori ai neamului, dar nu tot felul de rahați cu moț, apăruți peste noapte, finanțați de tot felul de persoane dubioase și care vorbesc pe la TV-uri dându-se drept supereroi din benzi desenate.

Azi a fost zi de foc pentru pompierii din RM, două incendii grave, dar au știut să facă față, au intervenit operativ, au luptat cu flăcările și au preîntâmpinat o tragedie pe care unii ar fi folosit-o la greu în interese politice.
Acești salvatori , niciodată nu vor ieși la TV să se bată cu pumnul în piept că ei sunt eroi, numele lor nu stă pe buzele noastre și niciodată nu vom vedea știri despre vreun pompier care a fost surprins în troleibuz, niciunul dintre ei nu va zice că are 0 venit și că trăiește pe spatele soției sau a părinților. Ei sunt oameni simpli la fel ca noi, cu datorii, cu credite, achită servicii comunale, achită chirie, călătoresc cu troleibuzul, dar ei sunt mai mult decât oameni atunci când se avântă în luptă cu focul și nu fac asta pentru bani sau în interesul cuiva, ei fac asta cu demnitate din dragoste de oameni.

Așa suntem noi, facem salvatori și eroi din tot cei care nu merită, dar nu-i vedem pe Adevărații eroii dintre noi. Dacă aveți prieteni, rude, cunoscuți care activează în cadrul Inspectoratului General pentru Situații Urgente sau pur și simplu atunci când vedeți un pompier, nu ezitați să-i strângeți mâna și să-i mulțumiți pentru faptul că există.

Autor: Vadim Ungureanu

loading...

Comments are closed.