OPINIE // Procuratura Generală nu va mai tolera presiunile și intimidările venite din partea politicienilor

Apelul lansat astăzi de Procuratura Generală este un semnal că instituția nu va mai tolera presiunile și intimidările venite din partea politicienilor. Expertul politic Ian Lisnevschi a vorbit despre acest lucru în cadrul unei emisiuni realizate în studioul Radio Sputnik Moldova, transmite Telegraph.md, cu referire la Politics.md

Politologul a menționat că tentativele tot mai insistente și brutale ale unor actori politici de subminare a independenței instituționale și individuale a procurorilor s-au accentuat la sfârșitul anului 2020 și, probabil, nu vor înceta nici în acest an.

„Eu tind să cred că politicienii vor continua să folosească Procuratura Generală în bătăliile sale, să vină cu unele acuzații, să implice și procurorul general în acest joc. Dar reacția Procuraturii, care a fost una destul de diplomatică, demonstrează că instituția va riposta destul de dur față de politicienii care trec linia roșie și se implică în activitatea PG. Mai este și presiunea societății care își dorește să afle anumite răspunsuri în diferite anchete și dosare. Însă influența socială și interesele politice tergiversează activitatea Procuraturii. Consider că PG a acționat corect, iar pe viitor va reacționa din ce în ce mai dur”, conchide Lisnevschi.

Amintim că Procuratura Generală, Consiliul Superior al Procurorilor, Asociația Procurorilor și Asociația Veteranilor Procuraturii Republicii Moldova au lansat un apel public către instituțiile internaționale de resort. Aceștia au denunțat anumite presiuni politice și intimidări. Procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că, în ultimul timp, au apărut o serie de conflicte şi tensiuni îngrijorătoare legate de punerea în practică a principiului separării puterilor în stat.

Citește și: OPINIE // Maia Sandu nu vrea să desemneze un guvern plenipotențiar, pentru că știe că, iar ea va trebui să-și asume eșecul

Total
0
Shares
Total
0
Share