Editoriale

Opinie: Protestul lui Șor a oferit posibilitatea susținătorilor PAS și PDA să se vadă în oglindă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multa lume a ramas socata de tupeul lui Sor, de limbajul folosit de el, de comportamentul sustinatorilor lui ce au venit la protest. Parca-i secta, iar Sor e Hristos! – zic unii, urmarind fanatismul cu care este tratat Sor de adepti.

Mari tampiti sunt acesti oameni care au iesit la protestul lui Sor! Nivelul lor intelectual si moral este sub orice limita! Sunt zombati! – declara indignat altii. Sor a furat, e corupt! – continua acuzatiile.

Eu insa cred ca acest protest a fost unul foarte important. Protestul lui Sor a oferit posibilitatea sustinatorilor PAS si PDA sa se vada dintr-o parte sau mai precis in oglinda. Diferenta este doar in numele celor care tre sa fie „sus” si „jos”. In rest protestele PAS, PDA, Sor sunt gemene ca forma si continut.

Acelas comportament il are si Nastase. Acelas nivel scazut de ratiune, morala perversa, fanatism, lipsa de toleranta, agresivitate, ura. Aceeasi situatie ar fi fost in cazul protestelor socialistilor, pdistilor, unionistilor etc. Sustinatorii partidelor politice constitue fundamentul societatii moldovenesti, iar decizia cui de oferit votul la alegeri se ia in stare psihica deplasata, simptomele fiind descrise mai sus.

Putem vorbi despre o imaturitate politica a societatii.  Nu ar trebui sa mire pe nimeni de ce moldovenii traiesc asa cum traiesc. Atat putem produce ca neam, ca tara, ca societate.

autor: Vitalie Florea 

magazine sociale, protest 20 iulie, sediul pas, ilan shor, maia sadu, andrei nastase, platforma da, pas, pldm
Protest ȘOR, 20 iulie, sediul PAS
protest PAS-DA, la Parlamen 19 iulie, maia sandu si andrei nastase, opozitie pro-europeana
Protest PAS cu DA, 19 iulie, Parlament
loading...

Comments are closed.