OPINIE // Sesizările depuse la CC atestă faptul că PAS, PPDA sau Pro Moldova vor să câștige nu prin forța argumentului, ci prin numărul judecătorilor pe care îi controlează

Valul de sesizări la Curtea Constituțională, depuse în ultimele zile de exponenții opoziției parlamentare, atestă faptul că PAS, PPDA sau Pro Moldova vor să câștige nu prin forța argumentului, ci prin numărul judecătorilor pe care îi controlează.

Este concluzia la care a ajuns analistul politic Corneliu Ciurea, într-un editorial publicat de politics.md, dedicat disputelor aprinse legate de creditul de 200 de milioane de dolari, oferit Republicii Moldova de Federația Rusă.

„Faptul că sesizările sînt sforăitoare și curg năvalnic spre Curtea Constituțională atestă că opoziția vrea să cîștige nu prin forța argumentului ci prin numărul judecătorilor. O spune chiar un fost ministru de finanțe, astăzi luptător și el pe baricadele opoziției într-un articol pentru o revistă străină – ”Speranțele noastre astăzi sînt legate de Curtea Constituțională…”. Putea s-o spună mai tranșant – Curtea e a noastră, victoria e aproape!”, scrie Corneliu Ciurea.

În opinia analistului citat, „acest spirit războinic al opoziției se încadrează perfect în paradigma moldovenească – ”țara arde iar baba se piaptană” sau ”cu cît e mai rău cu atît e mai bine”.

„Mai important este cum va acționa puterea în aceste condiții. Pe de o parte, guvernarea este somată să caute soluții economice și financiare într-o situație extrem de dificilă. Pe de altă parte, e nevoită să găsească ac de cojoc opoziției”, conchide Corneliu Ciurea.

Citește și: Răspunsul lui Renato Usatîi pentru Andrei Năstase: „El noaptea în secret a decis că e candidat unic?”

Total
0
Shares
Total
0
Share