Editoriale

Opinie: Victor Micu, cel mai curajos judecător și membru al CSM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Singurul membru curajos al Consiliului Superior al Magistraturii care s-a prezentat azi la Adunarea Judecătorilor a fost Victor Micu. El s-a pronunțat pentru asigurarea independenței judecătorilor și a vorbit despre implicarea politicului în activitatea CSM.

Victor Micu le-a amintit judecătorilor că i-a susținut pe tot parcursul mandatului, în calitatea sa de membru și președinte al CSM, și a criticat faptul că ceilalți membri ai acestui organ nu au fost prezenți la Adunare.

„CSM a făcut o greșeală foarte mare că nu s-a prezentat să discutăm din ce motive am ajuns la această situație”, a declarat el. El a denunțat public și implicarea politicului în justiție și și-a îndemnat colegii să lupte pentru asigurarea independenței justiției și a judecătorilor.

„Cineva din partea politicului se implică. Dacă nu o să ne apărăm noi singuri, puterea politică nu va ceda. Cu cât judecătorul devine mai dependent, cu atât este mai ușor să-l conduci. Noi trebuie să luptăm pentru independența judecătorului. Pentru că această independență este pentru cetățean, care trebuie să fie sigur că decizia judecătorului nu este influențată”, a îndemnat Victor Micu, find aplaudat de judecătorii prezenți la ședință.

Referindu-se la activitatea CSM, Victor Micu a admis că au fost comise unele greșeli, dar a dat asigurări că dacă își va continua mandatul, va continua să lupte pentru asigurarea independenței judecătorilor.

„Au fost comise unele greșeli. În CSM nu am fost singur. Dar vreau să vă asigur că dacă îmi încredințați în continuare votul, voi lupta și în continuare pentru fortificarea independenței sistemului judecătoresc și o să vă tratez ca până acum cu bun simț și cu respect”, a mai spus Victor Micu.

Autor: Corneliu Gandrabur

loading...

Comments are closed.