Social

Opt persoane au fost reținute pentru 30 de zile în dosarul farmaciștilor! Alți 11 au fost plasați în aresta la domiciliu

Pinterest LinkedIn Tumblr

8 persoane din cele 20 reținute vinerea trecută de procurorii anticorupție în dosarul farmaciștilor au fost arestate pentru 30 de zile. Alți 11 suspecți au fost plasați în arest la domiciliu, anunță Centrul Național Anticorupție, scrie ProTV.

Instanța de judecată a emis în acest week-end mandate de arest în izolator pe numele a opt dintre cele 20 de persoane reținute la sfârșitul săptămânii trecute în „Dosarul farmaciștilor”. Alte 11 persoane vor sta în arest la domiciliu, iar un medic-cardiolog a fost internat în spital, anunță purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că 12 angajați ai instituțiilor medicale din Chișinău, Cahul și Edineţ și opt reprezentanți ai companiilor farmaceutice din Chișinău au fost reținuți vineri, 9 februarie, sub bănuiala că ar fi pus în aplicare scheme coruptibile prin care agenții de vânzări ai companiilor farmaceutice se înțelegeau cu unii medici din cadrul instituțiilor medico-sanitare să le promoveze produsele.

 

loading...

Comments are closed.