Social

Ora de vară 2018 – când dăm ceasurile înainte anul acesta?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova trece în noaptea de sâmbătă spre duminică, peste o săptămână, la ora oficială de vară. Astfel în noaptea de 24 martie spre 25 martie, ceasurile se vor da cu o oră înainte, iar ora 3:00 va deveni ora 4:00. Duminică, 26 martie, va fi cea mai scurtă zi din anul 2018, având practic 23 de ore.

În perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a Moldovei şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore, până pe 28 octombrie, când vom reveni la ora de iarnă. Prin introducerea orei de vară s-a urmărit să se beneficieze cât mai mult de lumina naturală a Soarelui și de reducerea folosirii luminii artificiale.

În Moldova, ora de vară este corelată cu orarul de vară practicat în statele Uniunii Europene. Ora oficială de vară, ora Europei Orientale la care a trecut țara noastră în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Trecerea la ora de vară ne poate afecta, dar nu pe termen lung, în cazul tinerilor şi oamenilor sănătoşi. În schimb, persoanele care suferă de anxietate si depresie, precum şi vârstnicii ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări.

loading...

Comments are closed.