Orașul Florești va avea o Remiză de salvatori și pompieri modernă, construită cu sprijinul SUA

 

În orașul Florești va fi construită o Remiză de salvatori și pompieri de tip modern, dotată cu utilitățile necesare. O decizie în acest sens, a fost luată în ședința Guvernului, în cadrul căreia s-a propus Consiliului orășenesc Florești, transmiterea cu titlu gratuit, din proprietatea orașului Florești în proprietatea statului, administrarea Agenției Proprietății Publice, a terenului cu suprafața de 0,2 ha, amplasat în orașul Florești, strada 1 Mai, 2a.

Construcția în care la moment este dislocată Unitatea de salvatori și pompieri din orașul Florești, s-a constatat că nu corespunde cerințelor tehnico-sanitare prestabilite, iar suprafața terenului aferent nu permite reconstrucția acesteia într-un sediu modern la standarde europene.

Conform programului de asistență tehnică lansat de către Guvernul S.U.A. în Republica Moldova, pentru anul 2026 este planificată construcția unei remize noi de salvatori şi pompieri pe teritoriul orașului Florești.

În așa mod ne aliniem la standardele europene care presupun operativitate și micșorare a timpului de răspuns în situații de urgență.

Total
0
Shares
Total
0
Share