Externe

Orașul Wuhan iese din autoizolare. Mii de chinezi se pregătesc să părăsească fostul focar al pandemiei COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Focarul pandemiei COVID-19, oraşul chinez Wuhan, a început să revină treptat la normal în noaptea de marţi spre miercuri , odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie impuse pe 23 ianuarie, ca parte a celor aproape 11 săptămâni de carantină, transmite Digi24.ro.

Sute de oameni care au fost blocaţi în oraş s-au îndreptat imediat spre gări, conform constatărilor corespondenţilor AFP.

„Am fost închis timp de 77 de zile!”, s-a bucurat un călător, nerăbdător să se întoarcă la Changsha, localitate situată la 350 kilometri de Wuhan. Sute de vehicule treceau la punctele de plată a taxei la ieşirea din oraş, unde până de curând erau instalate puncte de control ale poliţiei, conform imaginilor difuzate în direct la televiziunea de stat. Unele vehicule stăteau deja la coadă de câteva ore pentru a putea a ieşi din Wuhan imediat după ridicarea interdicţiei.

Ziarul oficial Global Times scrie că mulţi dintre cei care părăsesc oraşul nu sunt rezidenţi, ci persoane care nu au mai putut pleca ca urmare a restricţionării circulaţiei.

În pofida optimismului cu privire la ridicarea restricţiilor, presa chineză avertizează că oraşul este încă „departe de a reveni la viaţa normală”.

Tot astăzi sunt reluate şi zborurile, cu excepţia celor internaţionale şi a celor directe cu Beijing, pe lângă circulaţia trenurilor, a autocarelor pe distanţe lungi, a taxiurilor şi a mijloacelor de transport în comun.

Citește și: În Maroc cetățenii care ies fără măști în stradă riscă pedeapsă cu închisoare

loading...

Comments are closed.