Alte știri

Organizația Mondială a Sănătății avertizează lumea să se pregătească de o pandemie de coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut apel, luni, ca lumea să facă mai mult pentru a se pregăti pentru „o eventuală pandemie” cu noul coronavirus.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

OMS a spus că este prea devreme pentru a anunța o pandemie, dar țările ar trebui să fie „pregătite”. Pandemia afectează întreaga lume. Dacă o boală nu se răspândeşte doar la nivel regional, ci ajunge să afecteze ţări şi continente întregi, atunci experţii vorbesc despre o pandemie.

Apar noi cazuri de coronavirus, dar focarele din Coreea de Sud, Italia și Iran provoacă îngrijorare. Cu toate acestea, majoritatea infecțiilor sunt în China, sursa inițială a virusului, unde peste 77.000 de persoane au contractat boala și peste 2.600 au murit. Peste 1.200 de cazuri au fost confirmate în alte 30 de țări și peste 20 de decese. Italia a raportat luni încă patru decese, ridicând numărul total la 6.

Proporția persoanelor infectate care mor din cauza Covid-19 pare să fie între 1% și 2%, deși OMS avertizează că rata mortalității nu este încă cunoscută.

„Trebuie să ne concentrăm pe izolarea (epidemiei), făcând tot posibilul pentru a ne pregăti de o evenituală pandemie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva. Cu toate acestea, Mike Ryan, directorul executiv al OMS, a spus că este prea devreme pentru declararea unei pandemii, potrivit CNN. „Uitați-vă ce se întâmplă în China, unde avem o scădere semnificativă a cazurilor”, a declarat Ryan, care a acceptat însă ideea că lumea trebuie să fie pregătită pentru orice.

Citește și: Furtuna Yulia a lăsat 40 000 de case fără curent electric

loading...

Comments are closed.