Organizațiile de tineret pot obține granturi de până la 600 de mii de lei

Organizațiile de tineret pot obține granturi de până la 600 de mii de lei (30 de mii de euro) din partea statului. Programul de granturi a fost lansat astăzi la Chișinău. Dosarele de participare la concurs pot fi depuse până la 19 februarie 2024.

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, a declarat că bugetul total pentru acordarea granturilor pentru organizațiile de tineret în anul 2024 este de 10 mln de lei.

Directorul Agenției Naționale pentru Tineret, Ion Donea, a afirmat că valoarea granturilor oferite pentru proiectele locale prezentate la concurs poate fi de maximum 200 de mii de lei, pentru proiectele regionale – 400 de mii de lei și pentru cele naționale – 600 de mii de lei.

La Program pot participa organizațiile necomerciale de tineret din Republica Moldova care desfășoară inițiative destinate tinerilor. Proiectele înaintate la Program trebuie să se axeze pe o serie de priorități, inclusiv dezvoltarea capacităților umane și instituționale în sectorul de tineret, stimularea culturii de participare civică și decizională în rândul tinerilor și susținerea proiectelor de inovație socială și dezvoltare comunitară.

Total
0
Shares
Total
0
Share