Alte știri

OSCE bate alarma în legătură cu pericolul conflictului din estul Ucrainei pentru regiunea Mării Negre

Pinterest LinkedIn Tumblr

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a lansat marţi un apel la adoptarea unor măsuri de construire a încrederii pentru a limita tensiunile în regiunea Mării Negre, informează Moldpres.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Toate părţile trebuie să dea dovadă de cea mai mare transparenţă posibilă în legătură cu activităţile lor militare, a declarat secretarul general al OSCE, Helga Schmid.

Un incident între o navă militară britanică şi un avion de vânătoare rus în apropierea peninsulei Crimeea, săptămâna trecută, şi actualele manevre navale au atras atenţia internaţională asupra regiunii Mării Negre.

”Oricare dintre aceste incidente pot scăpa de sub control”, a adăugat reprezentanta OSCE.

Rusia şi-a testat gradul de pregătire de luptă a apărării sale aeriene în peninsula Crimeea, în contextul exerciţiilor navale desfăşurate în comun de SUA, alte ţări NATO şi Ucraina în Marea Neagră.

Ministrul suedez de Externe Ann Linde, care deţine în prezent preşedinţia OSCE, şi-a exprimat îngrijorarea legată de conflictul din Ucraina.

”Asistăm la evoluţii îngrijorătoare în ultimele luni, cu un număr crescând de încălcări ale încetării focului, cu o retorică agresivă şi o activitate militară neobişnuită în Rusia, inclusiv restricţii ale accesului la părţi din Marea Neagră”, a afirmat Linde la Viena.

Citește și: EURO 2020: Naționala de fotbal a Ucrainei a ajuns, pentru prima dată, în sferturile de finală

loading...

Comments are closed.