Alte știri

PACE răspunde la apelul lui Vlad Filat de a se retrage din cursa electorală și de a susține PAS-ul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul lider PLDM, Vad Filat, ex-premier demis pentru fapte de corupție și condamnat penal, la fel, pentru corupție, a făcut apel în susținerea PAS. Filat a îndemnat formațiunile politice pro-europene chiar să se retragă din cursa electorală și să sprijine în aceste alegeri PAS-ul, partidul creat de Maia Sandu, declarat pro-prezidențial.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Asta în timp ce pe lista PAS figurează 20 de ex-membri ai PLDM.
Partidul politic PACE, în frunte cu colonelul de poliție Gheorghe Cavcaliuc, a luat act de inițiativa fostului prim-ministru, Vlad Filat, de a cere tuturor partidelor pro-europene să se retragă din cursa electorală în favoarea PAS și potrivit lui Cavcaliuc, intenția, chiar dacă este făcută cu bună credință, este prea târzie.

„Această campanie electorală ar fi arătat cu totul altfel dacă toți cei care doresc să construiască Europa acasă ar fi luat aminte la propunerea pe care PACE a făcut-o în timpul alegerilor prezidențiale. Atunci PACE a dat dovadă de maturitate politică și a făcut un apel către partidele proeuropene pe care le-am chemat la dialog, cerându-le să susțină un candidat unic. Atunci am constatat cu părere de rău că liderii partidelor cărora ne-am adresat nu au găsit altceva mai bun de făcut decât să pună în față egoul lor și interesul îngust de partid”, se arată într-un comunicat emis de PACE.

Menționăm că înaintea alegerilor parlamentare Cavcaliuc a publicat o scrisoare deschisă în care a oferit sprijinul PACE pentru tot ceea ce ține de guvernare, prevenirea riscurilor la adresa siguranței de stat, într-un final fiind ignorați, iar acum, în mijlocul campaniei electorale, o asemenea propunere nu poate decât să fie ignorată la rândul ei, potrivit liderului PACE, întrucât ar fi o lipsă de maturitate politică să  părăsească membrii și simpatizanții PACE.

„Să renunțăm la tot ceea ce am spus că facem pentru moldoveni, pentru întărirea Statului, pentru dezvoltarea economică a Moldovei, este mult prea târziu”, se mai arată în comunicat.

Însă, în spiritul cooperării și respectului față de interesul național pe care le-a promovat permanent PACE, Gheorghe Cavcaliuc a ținut să menționeze că dacă acum PACE merge înainte pe drumul ales, după alegeri vor fi deschiși la discuții cu toate forțele politice pro-europene.

loading...

Comments are closed.