PACE și-a desemnat candidații pentru Chișinău, Bălți și alte localități

PACE a aprobat candidații la funcțiile de primari a mai multor localități din țară pentru alegerile generale din anul 2023.

La funcția de Primar General al mun. Chisinau a fost înaintată doamna Tatiana Bordianu, Vicepresedinte PACE pentru Relatii Externe și Integrare Europeană. Dna Bordianu are 39 ani, studii superioare în domeniul jurnalistic, business, este femeie de afaceri, vorbește 6 limbi străine.

Pentru funcția de Primar al or. Sîngerei, este înaintat dl Tudor Balan, Președinte al Organizației Terotoriale PACE Sîngerei. Are vârstă de 39 de ani, are studii superioare în domeniul tehnic și drep, în prezent este administrator ITP Sîngerei.

Pentru funcția de Primar al com. Ciuciuleni raionul Hîncesti a fost aprobată candidatura doamnei Valentina Geamănă, Vicepresedinte PACE pentru Diasporă. Are studii superioare
Pedagogice, fost profesor de istorie, a adus investiții în Moldova de peste 3 milioane de euro și a construit o casa de prevenirea violentei împotriva femeilor și Protectia bătrânilor, în prezent
Adminidtrator al Instituției Private ,,Helmut Wolf”

Pentru Funcția de Primar al or. Otaci din or. Ocnița, a fost înaintat dl Nicolae Răducan, el fiind Șef al Departamentului Respectarea drepturilor etniilor din Moldova. Are vârsta de 37 ani, studii superioare în drept, este ofițer pentru Respectarea Drepturilor și Egalităților Omului în ONG.

Pentru funcția de primar al or. Bălti este înaintat dl Nelu Straciuc, membru al Biroului Permanent, Președinte al OT Bălți PACE, are 41 ani, este master în științe politice, antreprenor.

La funcția de Primar al com. Dumbrăvița raionul Sîngerei este înaintată doamna Natalia Porcescu, este în vârsta de 32 ani, studii pedagogice.

Alte decizii aprobate de Biroul Partidului PACE pentru perioada următoare:

– Organizarea Consiliului Național Politic al PACE la data de 20 mai 2023, unde se vor pune în discuții reorganizări de cadre în aparatului central și Organizații Raionale. Alte întrebări strategice ale partidului pe termen mediu și lung.

– Lucru în teritoriu, identificare candidaților și consolidarea echipelor PACE în toate raioanele și satele MD pentru participarea la alegerile generale locale.

– Mobilizarea societății în lupta politică față de actuală guvernare, până la demisia Guvernului, Parlamentului și organizarea alegerilor Parlamentare anticipate.

Partidul Acasă Construim Europa (PACE), invită cetățenii care își doresc schimbarea la ei acasă și vor să se implice personal pentru a schimba lucrurile să adere la echipa de Profesioniști a Partidului PACE ca împreună să facem ordine în țară pentru oameni.

Partidul PACE lunar va organiza conferințe de presă la care vor fi prezentați candidații partidului la funcțiile de primar și al altor localități și orașe din Republica Moldova.

PACE, comunicat de presă

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share