Pacient internat la spitalul închis la comanda Ministerului Sănătății: “Capriciile unora sunt mai presus de viața noastră”

spital inchis, spital carpineni, spitale inchise, ministerul sanatatii, spitale moldova, sistem medical, ala nemerenco, ghenadie buza

Jurnalistul Ion Croitoru a postat ieri o poză pe pagina sa de Facebook, la descrierea căreia a scris că este internat în spitalul din satul Cărpineni, iar astăzi a aflat că Ministerul Sănătății a decis ca acesta să fie închis. Acesta a scris că medicii au spus că vor continua să lucreze, dar nu se știe cât vor putea aceștia continua fără a primi salarii.

Jurnalistul de la Radio Pro Mingir și regional.md, Ion Croitoru este internat în spitalul din satul Cărpineni, raionul Hâncești, unicul spital rural din țară, despre care s-a anunțat ieri că se închide, conform unei decizii a Ministerului Sănătății condus de Ala Nemerenco.

“Trăim într-o țară în care capriciile unora sunt mai presus decât viața noastră, da, sunt internat în spitalul Cărpineni, azi am auzit că medidicii vor munci în continuare, întrebarea mea este până când vor munci fără salariu? Mă ia groaza să îmi imaginez ce vă fi mai departe cu soarta acestui spital, e unicul din preajma noastră, cum poți omorî lumea cu zile? Să vină străini să ne facă dreptate?” scrie Ion Croitoru.

Problema închiderii spitalului din Cărpineni a fost discută și la ședința de ieri a Parlamentului. Deputatul democrat Ghenadie Buza a întrebat-o pe ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, de ce s-a luat decizia de a închide acest spital.

„Oamenii mă întreabă pe mine de ce se închide spitalul. În cariera mea de peste 25 de ani, am operat sute de pacienți la Cărpineni. Chiar și eu am fost supus unei intervenții la acel spital. Este un spital cu tradiții, cu un colectiv foarte bun. Este un spital pe care trebuie să-l păstrăm, mai ales că infrastructura drumurilor de la Cărpineni până la Hâncești este foarte rea. Există riscul ca un pacient în stare gravă să nu mai ajungă la spitalul din Hâncești viu”, a argumentat deputatul.

De partea cealaltă, ministrul Ala Nemerenco a precizat că activează pe post de pompier la Ministerul Sănătății și că nu dânsa a închis spitalul din Cărpineni. „Eu am înțeles cum a supraviețuit acest unic spital rural din R. Moldova. Când venea un ministru, se făceau presiuni asupra sa ca să nu fie închis. Am numărat zece miniștri asupra cărora s-au făcut presiuni. Acum au început presiunile și asupra mea. Dacă vă arăt eu toate mesajele pe care le primesc zilnic în legătură cu spitalul din Cărpineni…Eu cuiva chiar i-am propus să mutăm capitală la Cărpineni”, a spus Ala Nemerenco.

Total
0
Shares
Total
0
Share