Pacienții în stare gravă din stânga Nistrului ar putea fi referiți spitalelor din Chișinău

Pacienții grav bolnavi de Covid-19 din stânga Nistrului trebuie să fie referiți instituțiilor medicale strategice din municipiul Chișinău, a declarat astăzi ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința punctului focal național, în cadrul căreia s-a discutat despre situația epidemiologică din regiune.

Viorica Dumbrăveanu a menționat faptul că a solicitat implicarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a monitoriza care sunt condițiile de spitalizare și de asistență medicală care este acordată pacienților confirmați cu Covid-19 din întreaga regiune din stânga Nistrului.

Membrii Punctului Focal au convenit ca autoritățile să aibă aceeași abordare și pentru regiunea de Est a Republicii Moldova, astfel încât pacienții în stare gravă să fie referiți către instituțiile medicale specializate din municipiul Chișinău. „Este vorba despre Spitalul Republican și despre Institutul de Medicină Urgentă”, a precizat ministra Sănătății.

„Sperăm foarte mult să putem acorda asistență medicală calificată cetățenilor moldoveni domiciliați în stânga Nistrului”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul MSMPS, în regiunea de Est a Republicii Moldova au fost confirmate, până la ziua de astăzi, 31 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Tot acolo au fost înregistrate două decese.

Citește și: COVID-19 Moldova // 65 de persoane se află în stare gravă

Total
0
Shares
Total
0
Share