Alte știri

Până în 2100, populația lumii ar putea trece de zece miliarde de oameni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Populația lumii ar putea ajunge la 10,9 miliarde de oameni până la finalul secolului, conform unei analize ONU, iar acest lucru ar putea epuiza resursele naturale și ar accelera încălzirea globală, relatează The Telegraph.

În momentul de față, numărătoarea se oprește la 7.7 miliarde de oameni, iar creșterea este anticipată în ciuda scăderii ratei globale de fertilitate, care a ajuns de la 3.2 nașteri pentru o femeie, în 1990, la 2.5 nașteri, anul acesta. Experții spun că rata fertilității va continua să scadă, însă populația va crește în continuare, atingând pragul de 9.7 miliarde până în 2050.
 
Noul raport anunță o creștere mai lentă a populației decât ultima evaluare realizată de ONU, din 2017, potrivit căreia populația lumii ar fi ajuns la 11.2 miliarde până în 2100. Cea mai rapidă creștere din lume este așteptată în Africa Subsahariană, unde este anticipată dublarea populației în următorii 30 de ani.
 
De asemenea, raportul prezice că India va deveni cea mai populată țară din lume până în 2027, întrecând China, unde este foarte probabil ca populația să scadă cu 2.2% până în 2050. În SUA, populația curentă de 329 milioane de oameni ar putea ajunge la 434 milioane până în 2100, iar un motiv principal al creșterii va fi migrația.
 
ONU atrage atenția că multe dintre țările în care populația crește considerabil sunt foarte sărace, ceea ce ar putea ridica și mai multe probleme legate de foamete și alocarea resurselor.
loading...

Comments are closed.