Alte știri

Până la începutul noului an școlar, se planifică încheierea lucrărilor de renovare a 8 școli de circumscripție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lucrările de renovare a șapte licee și a unui gimnaziu în care învață cel puțin câte 600 de elevi din mai multe localități din țară sunt pe ultima sută de metri. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unui briefing de presă. În acest sens, în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM) va fi demarată campania „Orice copil merită o școală mai bună”, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astfel, vor fi inaugurate instituțiile de învățământ recent renovate și vor fi verificate șantierele de construcții a căror lucrări sunt programate să se încheie, conform contractelor, pana la 1 septembrie curent.

Potrivit Fondului de Investiții Sociale din Moldova (instituția responsabilă de implementarea lucrărilor de renovare în cadrul PRIM), volumul de executare a lucrărilor în aceste școli este de aproape 100%.

Prin urmare, copiii care vor merge la toamnă în clase renovate sunt cei de la:

– LT „Mihai Eminescu” din or. Cimișlia;

– LT „Mihai Eminescu” din or. Strășeni;

– LT „Axentii Doljnenco” din or. Vulcănești;

– LT „Andrei Vartic” din or. Ialoveni;

– LT „Ștefan Holban” din Cărpineni, Hîncești;

– LT „Alexandru Agapie” din Pepeni, Sîngerei;

– LT „Vasile Alecsandri” din Colibași, Cahul;

– Gimnaziul „Mihai Eminescu” din or. Telenești.

Prima vizită, planificată de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul campaniei „Orice copil merită o școală mai bună” urmează să aibă loc vineri, la LT „Ștefan Holban” din satul Cărpineni, raionul Hîncești. Acolo lucrările au fost executate în proporție de peste 90%.

Până la momentul actual, în cadrul „Reforma Învățământului în Moldova” au fost recepționate lucrările de finalizare a 10 dintre cele 23 de școli de circumscripție ce urmau a fi reabilitate.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Citește și: Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Japoniei

loading...

Comments are closed.