Alte știri

Pandemia a schimbat clasamentul oraşelor în care se trăiește cel mai bine în lume

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pandemia a schimbat clasamentul oraşelor de pe glob în care se trăiește cel mai bine, metropolele europene fiind în cădere iar Australia, Japonia şi Noua Zeelandă se află în frunte datorită măsurilor impuse împotriva Covid-19, arată un studiu recent. Potrivit topului anual realizat de The Economist, Auckland (Noua Zeelandă) se situează pe primul loc.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În vârful clasamentului anual privind cele mai bune oraşe pentru locuit, se află și Osaka (Japonia), Adelaide (Australia), Tokyo (Japonia) şi Wellington (Noua Zeelandă).

„Auckland a urcat în topul clasamentului datorită abordării sale reuşite de a contracara pandemia de COVID-19, care a permis societăţii să rămână deschisă şi oraşului să aibă performanţe mai bune în ceea ce priveşte educaţia, cultura şi mediul”, conform unui comunicat de presă ce însoţeşte studiul, relatează EFE, citat de Agerpres.

În schimb,”oraşele europene au avut rezultate deosebit de slabe în ediţia din acest an. Viena (Austria), considerată anterior cel mai agreabil oraş între 2018 şi 2020, a coborât pe locul 12, în timp ce Hamburg (Germania), a scăzut cu 34 de locuri, ajungând pe locul 47.

Studiul menţionează „stresul asupra resurselor spitaliceşti care a crescut în cazul majorităţii oraşelor germane şi franceze” şi „restricţionarea deplasărilor şi a adunărilor, care au limitat oferta culturală”.

Cea mai semnificativă creştere a fost înregistrată de Honolulu (Hawaii, SUA), ajuns pe locul 14, cu o creştere de 46 de locuri „datorită progreselor mari în ceea ce priveşte limitarea pandemiei şi desfăşurarea programului de vaccinare”.

Damasc (Siria) rămâne oraşul cu cel mai dificil trai din cauza războiului civil.

loading...

Comments are closed.