Papa Francisc cere eliberarea tuturor ostaticilor luați de mișcarea HAMAS

Papa Francisc a cerut miercuri mişcării islamiste palestiniene Hamas să elibereze toţi ostaticii luaţi în timpul atacului de la finalul săptămânii trecute împotriva Israelului şi şi-a exprimat îngrijorarea faţă de asediul israelian ”total” asupra Fâşiei Gaza, scrie Agerpres.ro

”Mă rog pentru acele familii care au văzut o zi de sărbătoare transformată într-o zi de doliu şi cer ca ostaticii să fie eliberaţi imediat”, a spus suveranul pontif în audienţa sa săptămânală de la Vatican.

Referitor la răspunsul Israelului la acţiunile Hamas, Papa a spus: ”Este dreptul celor care sunt atacaţi să se apere, dar sunt foarte îngrijorat de asediul total în care trăiesc palestinienii din Gaza, unde există de asemenea atât de multe victime nevinovate”.

Numărul persoanelor decedate în Israel din cauza atacului lansat sâmbătă de mişcarea palestiniană Hamas a urcat la cel puţin 1.200, a anunţat miercuri dimineaţă purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, Jonathan Conricus. Acesta a precizat că peste 2.700 de persoane din Israel au fost rănite.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, până marţi noaptea cel puţin 900 de persoane au murit în Fâşia Gaza ca rezultat al contraatacurilor aeriene israeliene, alte 4.500 de persoane fiind rănite.

Total
0
Shares
Total
0
Share