Politică

Paradox politic: Ex-premierul Sandu care a majorat dublu TVA-ul – se plânge de prețurile mari din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ex-premierul Maia Sandu care a majorat în timpul mandatului său TVA-ul, se plânge de prețurile mari din Republica Moldova, transmite Telegraph.md

Sandu afirmă că oamenii au venituri mici, iar prețurile sunt mari, ceea ce nu este normal.

„La absolut toate întâlnirile pe care le am cu oamenii din diferite localități ale țării  ei se plâng de venituri mici și prețuri mari. E normal așa? Nu. Nu este normal.” a declarat Maia Sand, în cadrul unui briefing de presă.

Însă, paradoxal, dar tot Maia Sandu, în timpul premieratului său a majorat dublu TVA-ul de la 10% la 20%, ceea ce a provocat la timpul respectiv un val de proteste mai ales în rândurile HoReCa.

La data de 9 august 2019, Guvernul Sandu a aprobat un proiect de modificare a mai multor acte legislative, proiect ce prevede măsuri de consolidare a veniturilor Bugetului Public Național prin impuneri fiscale noi. Modificările fiscale au fost convenite cu Fondul Monetar Internațional cu care s-a ajuns la un Acord care a dus la deblocarea finanțării de către Uniunea Europeană.

În acea vreme, unele localuri chiar și-au sistat activitatea în semn de protest, cum a fost de exemplu, restaurantul „Smokehouse”.  Potrivit administrației „Smokehouse”, modificările fiscale, propuse de Ministerul Finanțelor și aprobate de Guvern afectează businessul mic.

Am scris de nenumărate ori de ce anularea reducerii TVA la HoReCa este o nebunie pură. Rezultatele acestor decizii sunt destul de evidente: va crește nivelul de corupție, va bate în oamenii de afaceri cinstiți, va atrage venituri minime la buget și va crea un nou scandal politic pentru Guvern… Ca urmare vor pierde toți”, se menționa în mesajul postat.

 

loading...

Comments are closed.