Editoriale

Paradoxal 2! Sau cum societatea civilă finanțează partidele politice din Moldova !

Pinterest LinkedIn Tumblr

Redacția Telegraph.md va adus la cunoștință săptămîna trecută, cum unii experți așa ziși independenți din Moldova finanțează partidul lui Năstase, PPDA. (aici link)

Astăzi continuăm seria investigațiilor și vă aducem la cunoștință alte personaje din societatea civilă care se declară apolitice și independente, dar care finantează unele partide politice din Moldova.

Prima persoană, e avocatul Vlad Gribincea, care este unul din donatorii Partidul AS, al Maiei Sandu. Gribincea în nenumărate rânduri se expune critic pe seama unor proiecte de lege și inițiative legislative, iar recent a fost taxat de Vitalie Nagacevschi, acesta fiind și nașul său de cununie, aducându-i-se învinuiri că-i un oportunist și un profitor ce s-a manifestat tot timpul ca un mare reformator, bagându-se peste tot acolo, unde sunt bani, dar în loc de reforme benefice, a adus haos și ambiguitate.

Oazu Nantoi, care se prezintă ca analist și expert politic independent, apare și el în lista donatorilor Partidului AS.

Amintim că Nantoi s-a perindat pe la mai multe partide politice de-a lungul anilor: Partidul Social-Democrat din Moldova(devenind și liderul formațiunii după o luptă pentru supremația partidului cu alt analist politic din Moldova, Anatol Țăranu), Partidul Democrat din Moldova, tot atunci sare cu parașuta în susținerea lui Vlad Filat la primărie, cred că toți țin minte celebrul “Hotărît Filat” (aici link ).

În 2015 devine membru Partidul Popular European din Moldova, iar la cîteva luni distanță participă la formarea Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr.
Ultimul și cel mai straniu donator ar partidul AS al Maiei Sandu e deputalul și vice-președintele PL, Lilian Carp, spunem straniu pentru că pentru PL, la care este vice-președinte, Carp nu apare cu nici un leu donat.

Autor: P. Macovei

loading...

Comments are closed.