Politic

Parcul urban de autobuze poate rămâne fără șef! Silvia Radu a cerut demisia lui Iacob Capcelea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut demisia şefului Întreprinderii Municipale „Parcul urban de autobuze”, Iacob Capcelea, după ce pe reţelele de socializare au apărut imagini cu un autobuz Ikarus de pe linia nr. 46 Chișinău-Ghidighici care circula cu podeaua deteriorată, iar în interior pătrundea apă și noroi.

Cele mai frecvente defecţiuni care se produc la acest mijloc de transport vechi de 20 de ani sunt la caroserie, motor şi cutia de viteze. Potrivit normelor, acest autobuz care a mers pe străzile Capitalei peste un milion de kilometri trebuia scos din uz încă acum 12 ani, scrie Publika.

Parcul de autobuze ar putea fi reînnoit în următoarea perioadă dacă consilierii municipali vor vota unul din cele trei proiecte, care prevăd achiziţionarea a 50 de autobuze noi, asambalarea mai multor unităţi la Chişinău sau luarea în chirie a 30 de unităţi pe o perioadă de cinci ani.

În Parcul Urban de Autobuze sunt în total 124 de vehicule pentru transportarea pasagerilor. Ultima reînoire a acestuia a avut loc în anul 2006 când au fost procurate 20 de autobuze noi de model MAN.

Parcursul mediu al vehiculelor este de un milion de kilometri. Anual, pentru cumpărarea pieselor de schimb şi a materialelor sunt cheltuiţi 15 milioane de lei.

Toate cele 124 de autobuze care circulă în prezent pe străzile Capitalei şi prin suburbii au termenul de exploatare depăşit cu peste zece ani.

loading...

Comments are closed.