Alte știri

Părinții care cresc cel puțin patru copii vor beneficia de poliță medicală gratuită

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambii părinți, inclusiv cei adoptivi, care cresc cel puțin patru copii, vor beneficia, la opțiunea acestora, de statut de persoană asigurată în sistemul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală (AOAM).

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege pentru modificarea articolului 4 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală.

Proiectul de modificare specifică că de statut de persoană asigurată în sistemul AOAM va beneficia părintele, inclusiv adoptiv, care exercită în mod efectiv creșterea și educarea a patru și mai mulți copii, pentru perioada în care cel puțin un copil are vârsta de până la 18 ani.

Documentele justificative care confirmă faptul că părintele exercită în mod efectiv creșterea și educarea copiilor vor fi eliberate de către structurile teritoriale de asistență socială.

De notat că anterior Curtea Constituțională a aprobat o Hotărâre prin care a remarcat faptul că un tată poate să se implice în creșterea copiilor, în același mod ca o mamă.

Astfel, proiectul de lege pentru modificarea articolului 4 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală vine, inclusiv, să racordeze aceasta la prevederile constituționale și să excludă discriminarea existentă anterior.

Citește și: Moldoveancă stabilită în Italia: Opoziția duce o politică distructivă împotriva Guvernului

loading...

Comments are closed.