Alte știri

Părinții se folosesc de Moș Crăciun pentru a-i convinge pe copii să fie cuminți. La ce vârstă află adevărul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Părinţi din toată lumea se folosesc de ideea de Moş Crăciun pentru a-i determina pe copii să se comporte frumos, potrivit unui sondaj internaţional, relatează Agerpres. Studiul arată că majoritatea celor mici află până în vârsta de 10 ani adevărul despre existența lui Moș Crăciun.

O treime dintre copii şi-au îmbunătăţit comportamentul după ce părinţii i-au ameninţat că se vor afla pe lista lui Moş Crăciun cu copii obraznici, conform sondajului realizat de Universitatea din Exeter în rândul a 4.200 de persoane din toată lumea.

Astfel, sondajul arată că vârsta medie la care copiii află adevărul despre existenţa lui Moş Crăciun este de 8 ani.

Potrivit sondajului, 62% dintre persoanele chestionate aveau vârsta cuprinsă între 7 şi 10 ani când au aflat că Moş Crăciun nu este real, în timp ce 6% aveau 11 ani şi doar 1,5% aveau peste 13 ani. Circa 40% dintre respondenţi s-au folosit de ideea de Moş Crăciun, a elfilor sau a micilor ajutoare pentru a-i determina pe copii să fie cuminţi pe tot parcursul anului.

Psihologul Chris Boyle:

”Mai puţin de jumătate dintre părinţi au declarat că au continuat să le spună copiilor despre Moş Crăciun pentru că doreau să-şi păstreze vii propriile lor amintiri din copilărie”, a spus Boyle.

Totodată, aflarea adevărului despre Moş Crăciun îi determină pe copii să pună la îndoială încrederea lor în adulţi şi face ca sărbătoarea Crăciunului să fie mai dezamăgitoare pentru ei.

O treime dintre persoanele chestionate au declarat că s-au simţit ”prost” atunci când au aflat adevărul.

loading...

Comments are closed.