Parlamentul a adoptat modificări la Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător și Legea cu privire la energia electrică

 

Deputații au aprobat, în cea de-a doua lectură, un proiect care urmărește soluționarea vidului legislativ în reglementările procedurale aferente autorizațiilor eliberate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite Telegraph.md

Sunt modificate Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător și Legea cu privire la energia electrică.

Autorul proiectului este deputatul fracțiunii ACUM Platforma DA, Igor Munteanu, președintele Comisiei de control al finanțelor publice.

Potrivit deputatului, elaborarea proiectului de lege rezultă din necesitatea eliminării lacunelor de reglementare identificate în procesul de implementare a cadrului normativ legal în vigoare în partea ce vizează procedura de eliberare, prelungire, reperfectare, suspendare, reluare a valabilității sau retragerea autorizațiilor în sectoarele energeticii.

De asemenea, se face referire la lacunele ce vizează competența aprobării actelor normative tehnice privind activitatea de supraveghere energetică de stat.

Totodată, proiectul prevede îmbunătățirea cadrului normativ în domeniul securității în exploatarea centralelor electrice, a rețelelor electrice și a instalațiilor electrice.

Documentul stipulează dreptul ANRE de a elabora și aproba acte normative privind eliberarea, suspendarea și retragerea autorizațiilor, de a elabora și aproba Normele de securitate a instalațiilor electrice.

De asemenea, se propune excluderea poziției 34 (Autorizație de electrician pentru amenajarea instalațiilor noi şi reconstruite) din Anexa 1, Compartimentul Actele permisive, în categoria certificatelor din Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător.

Citește și: Parlamentul a votat în lectura a doua un proiect de lege în susținerea producătorilor agroalimentari

Total
0
Shares
Total
0
Share