Parlamentul anunță audieri cu privire la evoluția dosarului „Furtul miliardului”

În plenul parlamentului vor fi prezentate informații cu privire la evoluția dosarului „Furtul miliardului”.

Audierile cu privire la progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar au fost incluse pe ordinea de zi a ședințelor plenare care se vor desfășura în perioada 21 – 28 decembrie 2023.

Urmează a fi audiată informația prezentată de Procuratura generală, procuraturile specializate, Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, Banca Națională a Moldovei, Ministerul Finanțelor și Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești.

La ultimele ședințe ale Parlamentului din sesiunea de toamnă 2023, deputații vor examina peste 50 de inițiative legislative.

Printre acestea figurează proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2024, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024 și proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2024.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse câteva proiecte care prevăd armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene, precum și ratificarea unor acorduri dintre Republica Moldova și partenerii de dezvoltare.

Deputații vor mai examina modificări la Legea cu privire la exercitarea profesiunii de medic, Legea culturii, Legea privind deșeurile, Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informației etc.

Joi, 21 decembrie, ședința plenară a Parlamentului va începe la ora 10:00.

Total
0
Shares
Total
0
Share