Alte știri

Parlamentul European: România şi Bulgaria, pregătite să adere la Schengen

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul European a reiterat miercuri, într-o rezoluţie, că România şi Bulgaria sunt pregătite să facă parte din Spaţiul Schengen, şi a cerut Consiliului European să aprobe aderarea celor două state.

În aceeaşi rezoluţie, adoptată cu 439 de voturi pentru,157 împotrivă şi 80 de abţineri, eurodeputaţii au condamnat prelungirea controalelor la frontierele interne ale Spaţiului Schengen, care restrâng libertatea de circulaţie între cele 26 de state membre, relatează Agerpres, citând AFP:

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Reunit în sesiune plenară la Strasbourg, legislativul european ”condamnă reintroducerea continuă de controale la frontierele interne din cauza lacunelor sistemului de azil european şi a lipsei de voinţă politică, de solidaritate şi de împărţire a responsabilităţilor”, se arată în rezoluţie.

Statele membre ar trebui ”să întărească încrederea reciprocă în funcţionarea Spaţiului Schengen, cooperarea şi solidaritatea”, afirmă eurodeputaţii, subliniind că Spaţiul Schengen este ”una din cele mai mari reuşite ale Uniunii Europene”.

Din cauza ameninţării teroriste, Franţa a reintrodus provizoriu controale la frontiere, prelungite deocamdată până la sfârşitul lui octombrie. Şi Austria, Germania, Danemarca, Suedia şi Norvegia aplică din nou, în mod provizoriu, controale la graniţe, invocând valul de migraţie din 2015.

loading...

Comments are closed.