Politic

Parlamentul Republicii Moldova are un nou deputat! Cine este PLDM-istul Sergiu Ceauș?

Pinterest LinkedIn Tumblr

La scurt timp după validarea mandatului de către Curtea Constituțională, Sergiu Ceauș s-a prezentat la ședința de astăzi a Parlamentului. După ce speakerul Andrian Candu a anunţat noua prezenţă în legislativ, sala a răsunat de aplauze.

Curtea Constituțională a validat astăzi mandatul de deputat atribuit lui Sergiu Ceauș, pe lista PLDM. Locul a devenit vacant după ce Iurie Leancă a ales funcția de vicepremier pentru integrare europeană, renunțând la funcția din Parlament. Următorul pe listă, Nicolae Fachira, a refuzat mandatul, scrie realitatea.

Sergiu Ceauş, fost vicepreşedinte al raionului Criuleni, este oficial, începând de astăzi, deputat PLDM. Asta după ce magistrații Curții Constituționale au examinat sesizarea Comisiei Electorale Centrale și au validat mandatul de deputat în Parlament, atribuit Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Sergiu Ceauş este absolvent al Facultăţii de Drept Economic şi a activat ca jurist la BNM, la Asociaţia Centrul pentru Politici şi Analize în Sănătate Publică și a fost șef al Aparatului Președintelui Consiliului Municipal Chișinău.

De asemenea, Sergiu Ceauș este fost membru al Consiliului de Administrație al SA „Termocom”, iar din decembrie 2013 a deținut funcția de vicepreședinte al raionului Criuleni. În 2015, a deținut funcția de secretar general interimar al Guvernului. Este membru PLDM din 2007 şi membru al Consiliului Politic Naţional PLDM din anul 2011.

loading...

Comments are closed.