Actual

Parlamentul Republicii Moldova găzduiește o expoziție de costume populare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul Republicii Moldova găzduiește, în aceste zile, o expoziție de costume populare. Cele 16 lucrări expuse reprezintă costume populare pentru femei și bărbați.

Acestea au fost elaborate după modelele tradiționale din spațiul românesc, care erau purtate atât în zilele cotidiene, cât și cele de sărbătoare. Costumele au fost confecționate din pânză de cânepă, de in și de bumbac, cu broderie cu fir de lână sau mătase.

Creațiile expuse au fost confecționate de reprezentantele comunității ”Șezătoarea Basarabia”, care, prin creațiile lor, mențin vie tradiția portului tradițional în Republica Moldova. În cadrul expoziției poate fi admirat și costumul interpretei de muzică populară, Ioana Căpraru.

Expoziția este organizată cu suportul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și al comunității ”Șezătoarea Basarabia”. Evenimentul are loc în contextul vizitei oficiale comune a Președinților de Parlament din Statele Baltice și Nordice (NB8), precum și a Zilei portului popular, marcată în luna iunie.

 

loading...

Comments are closed.