Social

Parteneriatul Global pentru Educație și UNICEF susțin desfășurarea procesului educațional la distanță în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a avut astăzi, 16 aprilie, o ședință online cu reprezentanții Parteneriatului Global pentru Educație și UNICEF Moldova, transmite Telegraph.md

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au  vizat suportul oferit de PGE sistemului educațional din Republica Moldova, pentru asigurarea desfășurării procesului educațional la distanță, elaborarea Strategiei sectoriale Educația 2030 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia.

Ministrul Igor Șarov a vorbit despre acțiunile întreprinse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ și obiectivele prioritare pentru următoarea perioadă. „Realitățile noi cer soluții noi. E de datoria mea să adaptez regulile perfect valabile și corecte pentru timpuri normale, la timpurile excepționale pe care le trăim, tocmai pentru a reveni la normalitate cât mai repede. Cea mai acută necesitate cu care se confruntă sistemul educațional la moment este lipsa tehnicii de calcul pentru cadrele didactice și elevii din zonele rurale și familiile dezavantajate.”

Oficialul a mulțumit Parteneriatului Global pentru Educație și UNICEF Moldova pentru suportul acordat în valoare de 70 de mii de dolari pentru procurarea a 80 de unități de tehnică de calcul, distribuirea pachetelor suport pentru preșcolari și elevii ciclului primar și organizarea cursurilor de formare a educatorilor privind realizarea educației parentale la distanță.

Alexandra Solano,  reprezentantul PGE  a reiterat disponibilitatea PGE de a acorda Republicii Moldova suportul necesar în vederea susținerii sistemului educațional național în condițiile complicate generate de Pandemia Covid-19.  Astfel, una dintre posibilitățile de a soluționa necesitățile stringente ale Ministerului pe perioada de criză ar fi oportunitatea de aplicare la Fondul de multiplicare al PGE și mobilizarea donatorilor la nivel național.

La final, participanții au convenit să intensifice cooperarea tripartită și să examineze posibilitatea aplicării la Fondul de multiplicare PGE.

Citește și: Se extinde perioada de depunere a dosarelor privind acordarea notei „10” din oficiu, la proba de limba străină din cadrul examenului de Bacalaureat

loading...

Comments are closed.