Participant la 7 aprilie rupe tăcerea: Turma de trolli care a lucrat pentru Filat în 2009, în 2019 sunt în slujba lui Năstase și Maia Sandu

teodor bucatari londra, Participant la 7 aprilie 2009 rupe tăcerea, Turma de trolli care a lucrat pentru Filat, ACUM sunt în slujba Năstase și Maia sandu, pldm alegeri 2014, propaganda si dezinformarea in moldova, trolii pdm blocati pe facebook, alegeri 24 februarie 2019, diaspora moldova 

Un participant la protestele violente din 7 aprilie 2009, care acum muncește în Londra, a dezvăluit cum partidul de opoziție de atunci, PLDM, condus de Vlad Filat, au pus bazele fenomenului de trolling pe internet în Republica Moldova. Nu în zadar acele evenimente au rămas cunoscute ca relovuția Twitter.

“În campania electorală din 2009, Filat a avut sub control o turmă întreagă de troli, comentatori şi activişti politici, prin intermediul cărora a băgat pe gât societății moldoveneşti cel mai rasunător fake politic din istoria Moldovei – MOLDOVA FĂRĂ VORONIN! MOLDOVA FĂRĂ COMUNIŞTI! CRIMELE REGIMULUI VORONIN! 
Punctul culminant, care a dezvoltat acest fals politic de proporții astronomice, a constituit momentul când Filat, în campania electorală din 2009, la Moldova 1, ne arăta kilograme consistente de maculatură cu presupusele crime ale familiei Voronin, în perioada anilor 2001 – 2008″, a scris Teodor Bucătari pe Facebook.

Moldoveanul din diasporă explică că societatea moldovenească a fost manipulată şi băgată într-o stare critică de nervozitate politică, totul încadrându-se perfect în planul strategilor şi propagandonilor PLDM de a imortaliza imaginea politică a lui Filat drept vânătoare de comunişti. “Odată ce Filat a preluat hățurile puterii, după alegerile anticipate din 29 iulie 2009, obținând funcția de premier, teoriile salvatoare a statului, promovate de talibanii PLDM, s-au sucit la 180 de grade, iar vânătoarea de comunişti dispăruse fără să înceapă”, a punctat Bucătari.

Tânărul protestar care s-a lăsat manipulat în 2009 spune ACUM că “majoritatea absolută care a propagat ani la rând toată jîja politică a lui Filat, la moment se regăseşte în veceurile de propagandă ACUM, care, în esență, reprezintă o continuitate pornografic-politică a PLDM-ului”. 

Și bloggerul Eugen Luchianiuc, un bun cunoscător al fenomenului de trolling în media online din Moldova, a turnat lumină în acest caz. Luchianiuc a dezvăluit că echipa de trolli a lui Filat era condusă de nimeni altul decât actualul candidat al PAS-DA în circumscripția 51 (Canada și SUA), Dumitru Alaiba. Aceștia făceau propagandă zi de zi pentru PLDM chiar de la etajul 5 a Guvernului de la Chișinău, în timp ce Filat era premier.

Total
0
Shares
Total
0
Share