Partidul Comuniștilor cere excluderea PSRM din cursa electorală: “Au început campania înainte de termen”

alegeri locale chisinau, alegeri 20 mai, comunistii alegeri chisinau, voronin alegeri 20 mai,

PCRM s-a adresat Comisiei Electorale Centrale cu cerința de a anula înregistrarea PSRM din cursa electorală. Argumentul comuniștilor este că socialiștii au început campania electorală mai devreme decât permite acest lucru legislația în vigoare.

PSRM distribuie materiale electorale în susținerea următorilor candidați: Sergiu Groza, pe circumscripția numărul 8, Florești; Fiodor Găgăuz la Ciadâr Lunga; Oleg Lipschi pe circumscripția 23 din Chișinău; Vasile Bolea pe circumscripția 24; Alexandr Odințov pe circumscripția 25; Radu Mudreac pe circumscripția 27; Vlad Bătrâncea pe circumscripția 28; Petru Burduja – circumscripția 30 și Svetlana Popa de pe circumscripția 32.” se spune în comunicatul formațiunii.

Conform declarațiilor conducerii Partidului Comuniștilor, distribuirea materialelor informative despre candidații PSRM reprezintă o încălcare a codului electoral. Presa afiliată socialiștilor scrie însă că în pliante nu se conține nici un cuvânt care ar putea fi interpretat ca agitație electorală, adică îndemn spre a vota un anumit candidat.

Total
0
Shares
Total
0
Share