Politic

Partidul Democrat din Moldova i-a dat ultimatum deputatului Dudoglo din Găgăuzia!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conducerea PDM a cerut explicații din partea deputatului Nicolai Dudoglo, privind implicarea acestuia într-o asociație obștească din UTA Găgăuzia, ”Noua Găgăuzie”, devenită în realitate o mișcare cu obiective politice, care nu se încadrează în politica promovată de Partidul Democrat din Moldova, se arată într-un comunicat al partidului.

”Din cele relatate de deputatul Dudoglo, constatăm ca prin obiectivele pe care intenționează să le promoveze în cadrul acestei mișcări devine incompatibil cu statutul de membru PDM și de membru al fracțiunii democrate din Parlamentul Republicii Moldova. În același timp, devine incompatibil cu viziunea și acțiunile pe care le promovăm pe linia modernizării pro-europene a țării.

În aceste condiții, conducerea Partidului Democrat din Moldova i-a cerut imperativ să aleagă între statutul de membru PDM și cel de fondator al organizației obștești. Dacă va alege să se implice mai departe în activitatea acestei mișcări politice, i s-a cerut sa demisioneze imediat din partid, în caz contrar urmând a fi exclus, conform regulamentului și statutului”, se menționează în comunicatul de pe siteul oficial PDM.

Telegraph precizează că Nicolai Dudoglo este un om politic găgăuz, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova începând cu decembrie 2014 și fost primar al municipiului Comrat în perioada 2004–2014. În parlament face parte din Comisia pentru drepturile omului și relații interetnice.

loading...

Comments are closed.