Politic

Partidul Democrat sărbătorește astăzi 25 de ani de la fondare. Monica Babuc: ”PDM se poate mândri cu istoria sa”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat din Moldova împlinește astăzi 25 de ani de la fondare. Aceasta înseamnă că 25 din cei 30 de ani de independență ai Republicii Moldova au fost marcați de participarea activă a Partidului Democrat în viața social-economică, politică și culturală a țării. PDM a declarat chiar de la crearea sa adeziunea față de ideea aderării Republica Moldova la comunitatea statelor UE și acest europenism a fost demonstrat de-a lungul anilor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În istoria partidului, formațiunea a avut parte de rezultate, succese, eșecuri și provocări. Mereu, însă, a fost alături de grijile și nevoile cetățenilor noștri. În perioada Guvernului Pavel Filip a demonstrat că poate realiza fapte concrete pentru oameni. În cei 3 ani de guvernare PDM, tarifele la energia electrică, gazele naturale și medicamentele compensate au scăzut, iar salariile și pensiile s-au majorat, fapt care a crescut bunăstarea populației. Peste 6000 de familii tinere și-au procurat Prima Casă. În doar un an, a construit 1600 de drumuri bune, iar veniturile de la exporturile IT le-au depășit pe cele de la ramurile tradiționale. Pe plan extern, a cerut de la Tribuna ONU retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova și am reușit securizarea frontierei de Est a țării prin instituirea controlului comun moldo-ucrainean la frontiera de stat, se arată în comunicatul partidului.

„În acești 25 de ani, am avut parte și de eșecuri, pe care le conștientizăm și le regretăm. Putem însă afirma cu certitudine că realizările PDM prevalează, iar majoritatea membrilor Partidului Democrat sunt oameni onorabili, cetățeni adevărați, care au pus umărul la construcția statului independent R. Moldova și a parcursului lui european. PDM se poate mândri cu istoria sa, știe să învețe din greșelile sale și înțelege că participarea noastră la dezvoltarea de mai departe a R. Moldova va însemna o impunătoare marjă de succes a țării noastre și a cetățenilor RM”, a declarat președintele interimar al PDM, Monica Babuc.

”Partidul Democrat rămâne o forță politică importantă care asigură echilibrul pe scena politică și care mereu va înclina balanța în favoarea direcției pro-europene a țării. Suntem un partid cu experiență, cu istorie și tradiții, cu oameni profesioniști, competenți și buni gospodari.

Din cele 9 scrutine parlamentare, în 6 PDM a acces în Legislativ. În cadrul a 6 scrutine pentru alegerile locale, au fost aleși 1008 primari democrați, sute de consilieri locali și raionali, zeci de președinți de raion.

Echipa Partidului Democrat rămâne puternică și consolidată. Vom continua să muncim cu aceeași dedicație și determinare pentru a asigura o economie prosperă și un trai mai bun cetățenilor noștri.

Partidul Democrat din Moldova a fost creat pe 8 februarie 1997 sub denumirea Mișcarea Pentru o Moldovă Democratică și Prosperă. PDM este membru asociat al Partidului Socialiștilor Europeni (PES) și membru cu drepturi depline al Internaționalei Socialiste”, se mai menționează în comunicat.

loading...

Comments are closed.