Alte știri

Partidul lui Valeriu Munteanu va participa la alegerile parlamentare anticipate împreună cu „AUR”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Uniunea Salvați Basarabia (USB) se alătură proiectului politic Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Decizia finală luată de formațiune a fost anunțată astăzi de către liderul USB, Valeriu Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă, informează N4.md

Potrivit liderului USB, Valeriu Munteanu, timp de aproape 30 de ani de la independența Republicii Moldova, unioniștii au fost fragmentați și divizați artificial de forțele străine „și a venit timpul ca formațiunile politice pro-românești și unioniste să uite de orgolii, funcții partinice și să își unească forțele împotriva trădătorilor de neam și țară”.

„Se vorbește de foarte mult timp de divizarea unioniștilor. A venit timpul să demonstrăm că nu suntem dezbinați, iar noi am hotărât să facem un prim pas în acest sens. Ne alăturăm în totalitate proiectului politic Alianța pentru Unirea Românilor, formațiune alcătuită din oameni profesioniști, care nu s-au compromis prin minciuni și promisiuni deșarte. Vom munci împreună cu toți patrioții pentru a aduce Unirea în Parlamentul de la Chișinău. Suntem siguri că succesul AUR din Parlamentul de la București va trece Prutul pe data de 11 iulie, iar unioniștii vor fi surpriza acestui scrutin”, a spus Munteanu.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi, a salutat decizia Uniunii Salvați Basarabia și a făcut, repetat, apel la unitatea tutror forțelor de dreapta.

„Toată lumea este chemată să vină în Alianța pentru Unirea Românilor. Nu vom fi ca restul partidelor, care „meșteresc” pe ascuns liste de candidați contra sumelor de bani impunătoare. Vom cere sprijinul oamenilor simpli pentru a constitui o listă de candidați sinceri, patrioți și profesioniști. Fac apel repetat la unitate și îi chem pe toți unioniștii să vină alături de noi pentru a scrie istoria împreună. Alianța pentru Unirea Românilor este același partid politic și în România, și în Republica Moldova și există un singur partid AUR în două state”, a notat Bilețchi.

Ieri, Uniunea Salvați Basarabia și Partidul Liberal au dat curs invitației la dialog lansată de Alianța pentru Unirea Românilor în vederea unificării forțelor unioniste la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Până în prezent, s-au alăturat AUR Partidul Popular Românesc și Uniunea Salvați Basarabia.

Citește și: FOTO // Cum arată simbolul Blocului electoral PSRM-PCRM, înregistrat pentru alegerile din 11 iulie 2021

 

loading...

Comments are closed.